USGlobalSat GPS Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: GS 580P device detection failed.  (Read 318 times)

DEPOM

  • Regular Members
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 5
GS 580P device detection failed.
« on: January 04, 2014, 04:17:06 pm »

Hello,

I've got a problem with my GS 580P. As I installed the software on my computer and after i like to download the data from the device, gs sport trainer says.

Devive detection failed, please check for com port/baud rate settings

What have i done wrong?

regards from the Netherlands 
Logged
Keep the wheeld rolling

USG_TECH9

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 112
    • USGlobalSat
Re: GS 580P device detection failed.
« Reply #1 on: January 06, 2014, 12:19:19 pm »

Hello DEPOM,

Have you installed the USB driver? If so, does the GB-580 show up in your Device Manager under Ports as "STM Virtual COM Port(COMX)"? Drivers can be found here: http://www.usglobalsat.com/store/download/678/GB580_USB_DRIVER.zip

If so, you might need to manually set the COM port by going to Configuration > COM port settings and manually select the correct COM port number.

Please let me know if you're still having issues. Thanks

-Jesse
Logged

DEPOM

  • Regular Members
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: GS 580P device detection failed.
« Reply #2 on: January 06, 2014, 05:03:34 pm »

I have installed the drivers.
After that i've changed the com port


Logged
Keep the wheeld rolling

DEPOM

  • Regular Members
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: GS 580P device detection failed.
« Reply #3 on: January 07, 2014, 11:09:38 am »

Now it works properly. ;)
Logged
Keep the wheeld rolling
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.189 seconds with 18 queries.